Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Data Scientist

Plaatsingsdatum 16-05-2018 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris -
Ben jij een creatieve Data Scientist en ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Zoek je een baan waar big data benut wordt om de wereld duurzamer en leefbaarder te maken? Lees dan verder! Voor onze unit Deltares Software Centre (DSC) zijn wij op zoek naar een:

Data Scientist

Technologische ontwikkelingen gaan snel en Deltares onderzoekt de toepassingsmogelijkheden voor water en ondergrond. Denk daarbij aan zaken op het vlak van big data, geavanceerd meten en monitoren, computing, artificial intelligence en robotica. Vanuit Deltares geven we voortdurend impulsen aan de innovatiekracht van onze organisatie, zodat nieuwe technologieën gebruikt kunnen worden voor het sneller en beter beantwoorden van onderzoeksvraagstukken. Enkele recente voorbeelden zijn Aqua Monitor, CIrcle, Delft3D Flexible Mesh.

Wat kan je verwachten als Data Scientist?
Je gaat als Data Scientist aan de slag met data uit diverse bronnen. Met nieuwe technieken haal je meer informatie uit deze bronnen dan dat voorheen mogelijk was. Deltares beschikt over toonaangevende fysische schaalmodellen en wereldwijd gebruikte numerieke simulatie modellen. Als Data Scientist voeg jij daar het big data perspectief aan toe. In deze functie pas jij jouw kennis van data science toe op mondiale vraagstukken en in projecten die ertoe doen. Je werkt in teamverband nauw samen met collega’s uit verschillende disciplines. Jij slaat de brug tussen de nieuwste data science technieken en onderzoekers uit het inhoudelijke domein (water- en bodem- en infrastructuurvraagstukken).

Wat verwachten wij van jou als Data Scientist?
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring met data science;
  • Je hebt een afgeronde WO opleiding met daarin een sterke mathematische basis;
  • Je bent gewend om projectmatig te werken;
  • Je hebt aantoonbare kennis met moderne programmeertalen en tools;
  • Je bent creatief en nieuwsgierig en je vindt het leuk om buiten de gebaande paden te treden;
  • Je bent communicatief vaardig en je bent een bruggenbouwer (je weet mensen en kennis met elkaar in verbinding te brengen);
  • Je hebt een leergierige houding om je verder te ontwikkelen en reflecteert op eigen prestaties;
  • Je vindt het leuk om samen te werken met top scientists van ons vakgebied.

Werken bij Deltares
Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. De organisatie telt meer dan 800 medewerkers en 36 nationaliteiten. We hebben een campus in Delft en in Utrecht. Deltares levert kennis die het verschil maakt via hoogwaardige, gevalideerde en gebruiksvriendelijke software, die continu door ontwikkeld wordt. Onze software is wereldwijd toonaangevend en wordt toegepast door ingenieursbureaus, overheden en kennisinstellingen. De software wordt ingezet voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals de gevolgen van overstromingen, zeespiegelstijging en kustontwikkeling, maar ook aan het ontwerpen van waterkeringen, landaanwinningen, het reduceren van water- en energieconsumptie etc. We committeren ons aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

We bieden op onze campus in Delft een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Je hebt veel vrijheid bij het inrichten van je werk. Je persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Daarom bieden we goede opleidingsmogelijkheden en uitstekende toekomstperspectieven.

We beschikken over bijzondere faciliteiten, zoals een veelheid aan numerieke modellen, de Deltagoot en ons iD-Lab, een interactief data onderzoekslaboratorium. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met een goede pensioenregeling en 34 vakantiedagen.

Interesse?
Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct en upload jouw CV en motivatiebrief. Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Melissa Ruts (HR Recruitment Officer; sollicitatie@deltares.nl; +31883358330) en Hans van Putten (Afdelingshoofd Software Product Development; Hans.vanPutten@deltares.nl; +31883357948).

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Sollicitatie Deltares

Vestigingsplaats

Solliciteer