Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Junior Wetenschappelijk Software Engineer

Plaatsingsdatum 13-09-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Delft Niveau Starter
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 0 - 40 Salaris -

Heb je recent jouw Master diploma gehaald in Computer Science of een vergelijkbare studie? Of sta je op het punt om af te studeren? Ben je klaar voor de uitdaging om overstromingen te voorkomen, door te werken aan slimme softwareoplossingen voor vraagstukken in deltagebieden? Dan zijn wij op zoek naar jou.

 

Deltares zoekt een:

 

Junior Wetenschappelijk Software Engineer

 

De functie


• Je ontwikkelt gebruiksvriendelijke wetenschappelijke software voor water- en ondergrondonderzoek;
• Je werkt samen met wetenschappelijke software engineers en specialisten op het gebied van productontwikkeling in een scrum team;
• Je analyseert de software requirements samen met product owners en specialisten;
• Je versnelt en vernieuwt bestaande simulatiemodellen, waarbij je de nieuwste IT mogelijkheden gebruikt;
• Je verkent de mogelijkheden van data science en nieuwe technologieën, zoals cloud computing, voor toepassingen in de deltatechnologie.


De unit Deltares Software Centre ontwikkelt onder meer numerieke simulatiesoftware, waarbij we gebruik maken van diverse technieken zoals flexibele rekenroosters, high performance computing, modelling frameworks en game engines. We zetten in op interactief modelleren en nieuwe visualisatietechnieken, met een korte feedback loop naar de eindgebruiker. Het inwinnen en verwerken van data voor het doen van voorspellingen is daarvoor essentieel.


Onze mensen werken met moderne ontwikkel¬technieken, zoals Agile, TDD en XP. De user interfaces worden geschreven in C#, de rekenharten in Fortran en de early warning systemen in Java. Daarnaast maken we gebruik van Python en C++. De specialisten van de diverse disciplines van Deltares zijn nauw betrokken bij de specificatie en de validatie van nieuwe software.


Je standplaats is Delft.


Functie-eisen


• Je hebt een MSc in Computer Science (of een vergelijkbare wetenschappelijke opleiding), je hebt affiniteit met natuurwetenschappen en je hebt ervaring met softwareontwikkeling;
• Je hebt de ambitie om hoge kwaliteit software te ontwikkelen in een wetenschappelijke omgeving;
• Je hebt aantoonbaar ervaring met hogere orde programmeertalen (C #, Java, Python, C + +). Ervaring met complexe softwarearchitectuur is een pre;
• Je bent gemotiveerd om te werken aan technische uitdagingen;
• Je hebt ervaring met het ontwikkelen van innovatieve softwareoplossingen voor complexe problemen;
• Je wordt gedreven door kwaliteit en vakinhoud;
• Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
• Je werkt zelfstandig, maar bent ook een teamspeler;
• Je beheerst de Engelse taal.


Deltares


Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deltares werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten en software en verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.


Onze software wordt wereldwijd gebruikt voor het adviseren we overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. We ontwikkelen bijvoorbeeld early warning systemen en simulatiesoftware voor het managen van overstromingen. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is onze core business.


Ons aanbod


Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het bouwen van jouw CV is belangrijk voor ons. Wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Doorgroei in de toekomst is mogelijk, bijvoorbeeld in het projectteam als scrum master, architect of projectmanager, maar ook op het gebied van onderzoek/wetenschap.

 

Interesse?


Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct via de solliciteerknop. Upload jouw CV en motivatiebrief en binnen drie weken zullen wij contact met jou opnemen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Joost Icke (joost.icke@deltares.nl).


Alle sollicitaties dienen via Qandidate te worden ingediend. Sollicitaties via andere kanalen worden niet in behandeling genomen.


Sluitingsdatum: 04-10-2017


Wil je meer weten over Deltares? Kijk alvast op onze LinkedIn Deltares, Facebook en Twitter.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Zakelijke dienstverlening
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Agile, TDD en XP

Contactgegevens

Contactpersoon Sollicitatie Deltares

Vestigingsplaats

Solliciteer