Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Senior database specialist

Plaatsingsdatum 10-08-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris -
Ben jij een ondernemende IT-professional en ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Zoek je een baan waar Big Data benut wordt om de wereld duurzamer en leefbaarder te maken? Lees dan verder! Voor onze unit Deltares Software Centre (DSC) zijn wij op zoek naar een:


Senior database specialist

Functie
De afdeling Software, Datamanagement en Innovatie (SDI) van DSC richt zich op nieuwe toepassingen van data op het gebied van water en ondergrond. Recente voorbeelden zijn het ontwikkelen van een data-architectuur voor het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium voor de nationale waterkeringen en de Aqua Monitor die op basis van vrij beschikbare satellietgegevens en Google Earth Engine laat zien waar gedurende de afgelopen 30 jaar water in land is omgezet en andersom. Datamanagement, open data, maar ook kwaliteitsborging en versiebeheer zijn daarbij kernbegrippen. De FAIR-principles worden omarmd.

Je werkt als database specialist samen met collega’s die zich bezig houden met software engineering, de ontwikkeling van rekenmodellen en (interactieve) visualisaties, en met het faciliteren van rekenen en opslag van data in de cloud. Je fungeert als datamanagement aanspreekpunt voor de specialisten van de inhoudelijk units van Deltares. Tevens werk je nauw samen met de afdeling ICT, vanwege de belangrijke verbinding met hardware en hardwareontwikkelingen.

Functie eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal 7 jaar ervaring met professionele ontwikkeling van software.
  • Je hebt ervaring met PostgreSQL / Oracle/SQLServer, PentahoDI, GIS, Linux en Windows, en developer tools zoals Subversion en TeamCity.
  • Je hebt ervaring met het structureren van datastromen ten behoeve simulatiesoftware en operationele systemen.
  • Je neemt initiatieven, bent zelfstandig ingesteld en je bent een goede planner.
  • Je bent communicatief vaardig: je slaat bruggen tussen systeembeheerders, domeinexperts, softwareontwikkelaars en stakeholders.
  • Je werkt nauwgezet en je bent onderzoekend ingesteld.
  • Je vindt het belangrijk om producten af te maken en op te leveren volgens vastgelegde kwaliteitseisen.

Werkomgeving
Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. De organisatie telt meer dan 800 medewerkers en 30 nationaliteiten. We hebben een campus in Delft en in Utrecht.
Deltares levert kennis die het verschil maakt via hoogwaardige, gevalideerde en gebruiksvriendelijke software, die continu door ontwikkeld wordt.
Onze software is wereldwijd toonaangevend en wordt gebruikt door ingenieursbureaus, overheden en kennisinstellingen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan (gevolgen van) overstromingen, zeespiegelstijging en kustontwikkeling, maar ook aan het ontwerpen van waterkeringen, landaanwinningen etc.

Ons aanbod
We bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Je hebt veel vrijheid bij het inrichten van je werk. Je persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Daarom bieden we goede opleidingsmogelijkheden en uitstekende toekomstperspectieven.

Interesse?
Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 25 augustus a.s. via de solliciteer-button van Qandidate. Sollicitaties via andere kanalen worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gerard van der Kolff via email: gerard.vanderkolff@deltares.nl.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Zakelijke dienstverlening
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Sollicitatie Deltares
Solliciteer