Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Software Engineer

Plaatsingsdatum 22-12-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats DELFT Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 - 0 Salaris -
Software Engineer
Met complexe software bijdragen aan het verkleinen van natuurrisico’s en ander onderzoek op het gebied van water en ondergrond. Dat kan bij Deltares. Word jij onze nieuwe Software Engineer die werkt aan een duurzamere en leefbaardere wereld?

Wat ga je doen?
Als Software Engineer bij Deltares ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van numerieke simulatiesoftware. Je werkt op projectbasis aan verschillende instrumenten die gericht zijn op het modelleren van kustgebieden, estuaria, rivieren en landelijk & stedelijk gebied.


Je gaat je bezighouden met verschillende projecten. Zo ontwikkel je o.a. een instrument waarmee de primaire waterkering in Nederland doorberekend wordt. Mede dankzij jou worden overstromingen en dijkbreuken voorkomen. Een ander voorbeeld van een project is dat je gaat werken aan een softwareproduct waarmee tsunami’s kunnen worden voorspeld. Overheden van over de hele wereld zijn de klanten waar jij voor werkt. Is het noodzakelijk om bepaalde gebieden te evacueren? Door de producten die jij tot stand brengt, worden levens gered.


Binnen de projectteams speel je een belangrijke rol in het ontwikkelen van kwalitatief goede software. Aan jou en je collega Software Engineers om jullie softwarekennis in te brengen, aan de Domein Experts om de projecten tot een succes te maken aan de hand van hun domeinkennis. Op deze plek, waar je heel dicht tegen de wetenschap aan werkt, bouw jij aan software waarmee je een zeer belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij.


Onze teams werken met moderne ontwikkeltechnieken, zoals Agile, TDD en XP. De user interfaces worden geschreven in C#, de onderliggende rekenharten in Fortran en de voorspellingssystemen in Java. Daarnaast maken we gebruik van Python en C++.


Wie ben jij?
Samenwerkend met verschillende collega’s in projectteams kom jij het beste tot je recht. Ook haal je het beste uit jezelf door veel initiatief te tonen en zelfstandig te werk te gaan. Aan verantwoordelijkheidsgevoel in een maatschappelijk relevante functie schiet je niet tekort. Ook kunnen wij jou sociaal en communicatief vaardig noemen.


Daarnaast beschik jij over:
• Een afgerond MSc of Hbo diploma in Computer Science (of een vergelijkbare opleiding)
• 0 tot 5 jaar relevante werkervaring
• Affiniteit met natuurwetenschappen en je hebt ervaring met softwareontwikkeling, C# en wellicht andere programmeertalen (Java, Python, C++)
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal


Wat bieden wij?
Werken bij Deltares betekent werken voor de maatschappij en werken voor jezelf. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij namelijk van groot belang. Daarom bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld de functies scrum master, architect of projectmanager. Er zijn zelfs mogelijkheden op het gebied van onderzoek of wetenschap. Daarnaast ga je met complexe software werken binnen een technisch zeer uitdagende functie.


Maar er is meer! Wij bieden jou ook:

• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 34 vakantiedagen, een pensioenregeling, de mogelijkheid om verlof bij te kopen, een laptop en een telefoon
• Een zeer moderne en internationale werkplek
• Bijzondere faciliteiten op onze campus, zoals dagelijkse lunchlezingen, de Deltagoot (waar hoge golven kunnen worden opgewekt) en ons iD-lab (een interactief data onderzoek laboratorium)


Direct solliciteren of meer informatie?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet te lang en solliciteer vandaag nog via de sollicitatiebutton.
Wil je graag meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Hans van Putten, Afdelingshoofd, via T. +31883357948, of met Sabine van den Boogerd, HR Adviseur, via T. +31(0)613031502.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Software Engineer, Java, Python, C++, HBO, WO

Contactgegevens

Contactpersoon Sabine van den Boogerd

Vestigingsplaats

Solliciteer