Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Stagiair 'Regeldruk'

Plaatsingsdatum 21-11-2017 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Delft Niveau Stagiair/ Student
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Stage
Uren 40 - 0 Salaris -
Vind jij het leuk om met een bedrijfskundige bril te kijken naar regels en procedures, en ons te helpen met bedenken hoe het makkelijker kan? Deltares is op zoek naar een: 

Stagiair “Regeldruk”

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werkt Deltares aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten, verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar. We adviseren overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is onze core business.

Bij Deltares willen we in de komende periode extra aandacht besteden aan het verlagen van de interne regeldruk. Kunnen we in onze eigen bedrijfsvoering zaken eenvoudiger en slimmer organiseren zodat medewerkers geen last maar juist profijt van de regels hebben? Om ons te helpen deze vraag te beantwoorden zijn we op zoek naar een student (eventueel zelfs 2 studenten) die daar zijn tanden in wil zetten.

Wat kan jij verwachten als stagiair “Regeldruk”?

Je brengt voor ons in kaart waar we onszelf kunnen verbeteren. Welke regels en procedures kunnen simpeler, en welke aanpassingen zijn dan nodig? En hoe kunnen we het werk dat die regels en procedures met zich meebrengen intern slimmer verdelen?
Om dat te onderzoeken zal je je moeten verdiepen in de regels en procedures binnen Deltares. Die regels en procedures hebben betrekking op bijvoorbeeld juridische en contractuele zaken, het opstellen van offertes, technische procedures voor soft- en hardware, projectmanagement en documentbeheer. Je gaat in gesprek met een aantal medewerkers van Deltares, om te achterhalen waar ze problemen ervaren en oplossingen zien, en doet een kleine benchmark bij andere (kennis)organisaties (bijvoorbeeld TUD, TNO) zodat we daarvan kunnen leren.
Je aanpak stem je af met de interne projectgroep die met dit onderwerp bezig is. Je zet jouw bevindingen op papier, en presenteert deze aan de projectgroep.

Wat verwacht Deltares van jou als stagiair “Regeldruk”?

We denken dat dit een goed afstudeeronderzoek kan zijn voor een student van een bachelor- of masteropleiding in Bedrijfskunde, MER (Management, Economie en Recht), of aanverwante richting.
Je hebt voldoende kennis van, en interesse in, regels en procedures voor bedrijfsvoering. Je moet het leuk vinden om met mensen in gesprek te gaan, goede vragen te stellen, analyses te maken, praktische en pragmatische oplossingen te bedenken, en aanbevelingen op papier te zetten.
De bedrijfstalen zijn Nederlands en Engels; in beide talen moet je je goed kunnen uitdrukken.

Stage bij Deltares

Wij bieden je het volgende:
De mogelijkheid om, begin 2018, een half jaar stage-ervaring op te doen binnen een dynamisch kennisinstituut, met een informele werksfeer.
Je krijgt goede begeleiding bij je onderzoek (er is een projectgroep bezig met dit onderwerp), kunt gebruik maken van een flexibele werkplek in ons kantoor in Delft, en krijgt een stagevergoeding van €550 bruto per maand.

Interesse?

Heeft deze stage-opdracht jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan vóór 15 december via de solliciteerknop en upload jouw CV en motivatiebrief. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Melissa Ruts, Recruitment Medewerker, telefoon 088 3358330 of met Wiel Tilmans, unitmanager, telefoon 06 10199285.

Past deze stage-opdracht niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Wil je al meer weten over Deltares? Kijk alvast op onze Website, LinkedIn Deltares, Facebook en Twitter.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Reclame / Communicatie / Media
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Stage, analyses, regels, procedures

Contactgegevens

Contactpersoon Sollicitatie Deltares

Vestigingsplaats

Solliciteer