Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Junior Optimization Software Engineer

Plaatsingsdatum 03-07-2017 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Delft Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 0 - 40 Salaris -
Heb je recent jouw Master diploma gehaald in Toegepaste wiskunde of een vergelijkbare studie? Of sta je op het punt om af te studeren? Ben je klaar voor de uitdaging om zo slim mogelijk waterbeheer te regelen, door te werken aan slimme softwareoplossingen voor vraagstukken in het waterdomein? Dan zijn wij op zoek naar jou.

De Unit Zoetwatersystemen, afdeling Operationeel Waterbeheer zoekt een:

Junior Optimization Software Engineer

De functie
• Je analyseert wiskundige optimalisatie problemen voor toepassingen zoals continuïteit, convexiteit en schaalbaarheid;
• Je ontwikkelt beslissingsondersteunende software voor de watersector;
• Je werkt samen met software engineers en specialisten op het gebied van productontwikkeling in een team;
• Je ondersteunt het ontwikkelteam in de ontwikkeling van fysische modellen en formuleert optimalisatie doelen van de juiste complexiteit.

Deltares ontwikkelt onder meer early warning en sturingssystemen voor water gerelateerde problemen. Deltares heeft een early warning systeem Delft-FEWS ontwikkeld dat meteorologische gegevens inwint, hydrologische simulaties aanstuurt en voorspellingen over de waterstand teruggeeft. In aanvulling hierop hebben we een beslissingsondersteunend systeem (RTC-Tools) ontwikkeld dat de waterbeheerder ondersteunt in de besluitvorming hoe zijn watersysteem te sturen. RTC-Tools wordt gebruikt voor waterverdelingsvraagstukken, het aansturen van pompen en spuimiddelen als voor waterkracht toepassingen.

Je standplaats is Delft.

Jouw profiel
• Je hebt een MSc in Toegepaste wiskunde (of een vergelijkbare wetenschappelijke opleiding), je hebt affiniteit met natuurwetenschappen en je hebt ervaring met softwareontwikkeling;
• Je hebt de ambitie om hoge kwaliteit software te ontwikkelen in een wetenschappelijke omgeving;
• Je bent analytisch en beschikt over een probleemoplossend vermogen;
• Je beschikt over basiskennis over operations research;
• Je beschikt over basiskennis in wiskundige analyses;
• Je hebt aantoonbaar ervaring met de programmeertaal Python;
• Kennis van vloeistofmechanica is een pré;
• Je bent gemotiveerd om te werken aan technische uitdagingen en ervaring met complexe softwarearchitectuur is een pré;
• Je bent gemotiveerd om in de kern van optimalisatie software te duiken;
• Je werkt zelfstandig, maar bent ook een teamspeler;
• Je beheerst de Engelse taal.

Deltares
Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deltares werkt aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij, in eigen land en internationaal. Met dit doel ontwikkelen we zelf kennis, innovatieve producten en diensten en software en verbinden we onze kennis met die van anderen en maken we deze voor anderen beschikbaar.

Onze software wordt wereldwijd gebruikt voor het adviseren we overheden en bedrijfsleven over de fysieke toestand en mogelijke beheersingsmaatregelen van delta’s, kust- en riviergebieden. We ontwikkelen bijvoorbeeld simulatiesoftware voor het managen van overstromingen. Deltares stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar kennis en adviezen. Enabling Delta Life is onze core business.

Het team
De afdeling Operationeel Waterbeheer bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste professionals die werken in het operationele waterbeheer. Het team bestaat uit software ontwikkelaars en adviseurs/experts op het gebied van operationeel waterbeheer. Binnen de Deltares onderzoekslijn combineren werken we aan de continue ontwikkeling van state-of-the-art kennis en technieken, gecombineerd met een hoge mate van interactie met de klant.

Ons aanbod
Wij bieden een informele, dynamische en uitdagende werkomgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het bouwen van jouw CV is belangrijk voor ons. Wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Doorgroei in de toekomst is mogelijk, bijvoorbeeld in het projectteam als architect of projectmanager, maar ook op het gebied van onderzoek/wetenschap.

Interesse?
Heeft deze vacature jouw interesse gewekt en sluiten jouw kwaliteiten aan bij het functieprofiel? Solliciteer dan direct via de solliciteerknop. Upload jouw CV en motivatiebrief en binnen drie weken zullen wij contact met jou opnemen. Zonder motivatiebrief nemen we jouw sollicitatie niet in ogenschouw. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jorn Baayen (product manager RTC-Tools - Jorn.Baayen@deltares.nl) of Nadine Slootjes (afdelingshoofd Operationeel waterbeheer– Nadine.Slootjes@deltares.nl).

Wil je alvast meer weten over Deltares? Kijk dan op onze Website, LinkedIn, Facebook en Twitter.

Alle sollicitaties dienen via Qandidate te worden ingediend.

Sollicitaties via andere kanalen worden niet in behandeling genomen.

Sluitingsdatum: 18-08-2017

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Sollicitatie Deltares

Vestigingsplaats

Solliciteer